Neka moja zapažanja o sebi …

 

 

–  Nikada nisam pretjerano volio ljude koji pričaju o sebi, jer oni uglavnom nenamjerno pomjere granicu realnog, te o sebi pričaju uglavnom onako, kakvim se očima sami vide, …a opštepoznato je, …da u prirodi svakog čovjeka postoji izvjesna doza samoljublja.

–  Shodno tome, ovde ću i ja vjerovatno pokušati da malo uljepšam svoja iskustva, znanja i vještine. Čovjek sam u srednjim godinama, koji nije imao nikakvih dodirnih tačaka sa napretkom tehnologije i interneta, ali zbog dugogodišnjeg aktivnog života, …konstantnog problema sa autoritetom, … i pojavom sve više slobodnog vremena, … logično je bilo da se malo zainteresujem za ovakav način života i zarade. Učinilo mi se to zaista sjajno da radim sam šta i koliko hoću, a da pri tom još i zarađujem dobro???  Mislim da sada ima već oko četiri godine kako sam prvi put na Googl-u utipkao onu rečenicu, koju su vjerovatno svi tipkali…. u jednoj od varijacija, ali je suština bila ista: “Kako se može zaraditi na internetu?”

–  Preležao sam mnoge dječije bolesti na internetu, … od klikanja reklama za par centi, gubljenja vremena po raznim nerealnim ptc stranicama, vjerujući ili nevjerujući u raznorazne laži i budaleštine koje su admini mnogih stranica prezentovali nama,  i mnogima sličnim nama, a na neki novi, …nepoznat i uglavnom nerealan način, …zarade novca željnih. Na sve padove i promašaje na koje sam nailazio tim putem, …sam gledao kao na neko neophodno iskustvo u učenju novih stvari. Uviđao sam da kako vrijeme odmiče, ja postajem sve odlučniji, a istovremeno je i moja zarada postajala sve ozbiljnija.

–  U jednom trenutku sam došao do faze da se moja mjesečna zarada ustabilila i za naše uslove postala zaista ozbiljna, ali me to nije zaustavilo u učenju i savladavanja novih tehnika za zaradu. Od starta sam sve ovo posmatrao kao samo jednu stepenicu ka nekom cilju, jer sam bio svjestan da su svi poslovi ove vrste (pri tome mislim na sve ove ponzi sajtove koje mi “radimo”), …veoma kratkotrajni i da se ovde, ne može ništa ozbiljnije planirati na duži period.

–  Danas, nakon nekih otprilike četiri godine od prvog susreta sa online zaradom, mogu reći da sam prešao ozbiljan put, pogotovo za nekoga mojih godina, …kome nije bilo teško da se natjera da nauči neke osnove samog programiranja te se  danas mogu pohvaliti da sasvim solidno baratam sa vještinama jednog web developera. Savladao sam u dobroj mjeri html, css, javascript, php i mysql, tako da se već time i bavim kao poslom od koga solidno zarađujem.

–  Zaključak: Nisam sve ovo pisao da bi bilo ‘hvalite me usta moja’ , nego da pokažem ljudima da zaista ima mjesta za sve one koji su željni znanja, a imaju strpljenja, vjeruju u sebe i ne odustaju, …jer danas u svijetu pristup internetu ima preko 3 milijarde ljudi, …tako da budite sigurni da se za svakoga može pronaći neko mjesto i način kako da zaradi novac.